Boendeinformation

Coronaviruset

HSB har den 17 mars i ett brev till alla boende i Rödby informerat om vissa begränsningar i den normala servicen för att bidra till att minska spridningen av coronaviruset. Vi ber alla att solidariskt följa HSBs rekommendationer. Kontakt med föreningen görs genom e-mail till
info@rodby.se eller brev i föreningens brevlåda. Ta gärna kontakt om du behöver hjälp!

Övre garageporten byts ut

I april kommer föreningen att byta ut övre garageporten. Arbetet beräknas ta två dagar. Under tiden kan det förekomma vissa väntetider vid in/utpassage. Vi ber bilägare med P-platser i övre garaget att visa hänsyn vid in/utpassage. För den som behöver tillgång till sin bil utan dröjsmål finns alternativet att tillfälligt parkera på gästparkeringen utanför garaget.
Närmare detaljer om bl a datum för bytet kommer att anges genom anslag vid garaget.

Elanvändning och brandrisk

Styrelsen har tidigare informerat om att elbilar inte får laddas i garaget. Anledningen är att elsystemet inte tål belastningen. I värsta fall kan laddning leda till överslag och brand, med stora konsekvenser för föreningen och bilägarna. Bilägare som struntar i förbudet kommer
att fråntas sin p-plats. Förbud gäller även kontinuerlig inkoppling av apparater, t ex frysboxar och värmeelement, i förråden. Tidigare har en hel förrådslänga brunnit ned pga sådan inkoppling, vilket ledde till stora kostnader för föreningen och innebar betydande risker för intilliggande byggnader.

Hemförsäkring

Egen hemförsäkring är ett krav som föreningen ställer på alla boende i Rödby. Skador på t ex fönster och ytterdörrar vid inbrott samt vattenskador som boende själv orsakat täcks nämligen inte av föreningens försäkring. Flera sådana skadeärenden har inträffat under senare tid.

Städa trädgården

”Den boende svarar för att trädgården runt huset och uteplatsen hålls i god ordning. Trädgård och uteplatser får inte användas för permanent förvaring av saker som inte hör dit.”
I vissa trädgårdar är det väldigt skräpigt och ovårdat. Detta påverkar hela området och bidrar även till problem med råttor. Dags för vårstädning!

Styrelsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.