Boendeinformation – Maj 2020

Underhåll av taken

Med början den 8 juni startar arbetet med hustaken. Arbetet beräknas ta en månad. Målning av taken ovanför radhusens entredörr görs senare. Taken ska tvättas och trasiga pannor och plåt ska bytas ut liksom vissa hängrännor. Plåtdetaljer på taken ska målas. För att arbetet ska löpa så smidigt som möjligt ber vi er visa hänsyn och samarbeta.

Trädgårdsmöbler mm

Spolning av taken innebär att mossa och annat skräp kommer att spolas ned på uteplatser och altaner. Utemöbler, grillar, parasoller och annat som du vill skydda måste samlas ihop, flyttas bort så långt som möjligt från huset och täckas över. Markiser måste fällas upp. Fönstren ska vara stängda när arbetet pågår på taket för att undvika vattenskador i huset.

Vinden

På varje vind finns ett mindre förråd av takpannor, som ska användas för att ersätta trasiga pannor. För att underlätta för företagets personal måste ni öppna spärren på vindsluckan till yttertaket inifrån vinden så att de kan komma in utifrån och hämta takpannorna. Pannorna måste ställas vid trappan upp till yttertaket. Alternativt kan pannorna tas fram och ställas på uteplatsen vid ytterdörren innan takarbetet påbörjas. Kntakta styrelsen om du inte klarar av detta.

El och vatten

Företaget kommer även att behöva tillgång till vatten från de vattenutkast som används för att vattna trädgården. Se till att vattnet inte är avstängt. Företaget behöver även tillgång till el från förråden. Boende får vara beredda att låsa upp förråden.

Övrigt

Under tiden för projektet kommer en del av övre garaget att användas som förråd. Föreningslokalen kommer också att disponeras av företaget som personalrum under tiden. Närmare information om datum då arbetet ska påbörjas på din huslängd lämnas senare.

Lastbilstrafik

Under senare tid har antalet lastbilstransporter inom kvarteret ökat, vilket kan bero på fler hemleveranser under pandemin. Tyvärr har det medfört nedkörda staket och grindar samt skador på planteringar, träd, buskar och brevlådor. Det har visat sig svårt att få ersättning från transportföretag eller försäkringsbolag.

För att minska skadorna i området bör man tala om för leverantöreren att bilen ska parkeras vid närmaste vändplan. Varorna kan sedan köras fram med pirra.

Fungerar inte detta kan vi bli tvungna att låsa bommarna för all trafik.

Farligt avfall

På dörren till miljöstugan står tydligt att vissa saker inte får lämnas där. Det gäller bl a kemikalier, målarfärg, bilbatterier, kylskåp, bildäck mm. En del personer tyvärr struntar i reglerna, och föreningen får beställa extra hämtningar.

Var olika saker kan lämnas står tydligt på dörren. Tex kan bilbatterier och färg lämnas gratis på Shell-macken vid början på Jyllandsgatan.

Alla boende får betala extra för att vissa struntar i reglerna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.