Boendeinformation november 2023

Hösten är här och styrelsearbetet är i full gång som vanligt. Vi vill börja med att be om ursäkt för att vi inte kommit ut med information på ett bra tag. Men nu vill vi passa på att uppdatera lite kring några pågående projekt.

LADDNING AV ELBIL

Sedan en tid tillbaka rullar det på fint med elbilsladdning i garaget. Det finns fortfarande lediga platser, så om ni är intresserade av att hyra en sådan är ni välkomna förbi föreningslokalen vid ett ”Träffa styrelsen-tillfälle” vilka annonseras på hemsidan och utanför lokalen.

BREDBAND

Sedan ett par månader tillbaka har vi i föreningen en gemensam och kostnandseffektiv bredbandsleverantör, Stockholms stadsnät som vi bara betalar 150kr/mån för. Vi hoppas att allt fungerar bra. Om ni ännu inte valt att ansluta till nätverket finns fortfarande möjlighet att göra det. Kontakta styrelsen vid intresse.

VARMVATTENFÖRBRUKNING

Vattenmätare är installerade i samtliga hushåll och nu inleds mätning av vår varmvattenförbrukning. Den individuella förbrukningen kommer att läggas på hyresavin. Vi har beslutat att avstå från den schablonmässiga hyressänkning som tidigare var planerad att ske i samband detta, för att kunna senarelägga behovet av ytterligare avgiftshöjning för att möta föreningens ökade omkostnader.

FÖR ER SOM PLANERAR NÅGON BYGGNATION

Om ni planerar någon omfattande renovering eller en byggnation i form av altan eller liknande är det viktigt att informera styrelsen innan arbetet inleds.

TRÄDGÅRDAR, UTEMILJÖ OCH MILJÖSTUGAN

Nu när hösten är här blir det lite extra jobb med att kratta löv och plocka fallfrukt. Se till att era frukter inte blir liggande på marken och ute på gångvägen. Det finns kärl för trädgårdsavfall i miljöstugan. Fimpar hör inte heller hemma på marken, så vi får alla hjälpas åt och ta vårt ansvar för vår gemensamma utemiljö.

Än en gång vill styrelsen skicka ett stort tack till Eric och Margareta Gandy för det fantastiska jobb de gör med att sköta om våra gemensamma planteringar i området! TACK!

Miljöstugan har ju även plats för kartonger och liknande, så det finns verkligen ingen anledning att lämna skräp på marken vid hushållsavfallsbehållarna. Och när vi ändå pratar om kartonger vill vi uppmana alla att vika ihop era kartonger innan ni slänger dom i behållaren. SORTERA RÄTT! Det belastar föreningens ekonomi, med andra ord oss alla, varje gång det slängs saker som inte hör hemma där!

INTRESSERAD AV ATT HJÄLPA TILL MED FÖRENINGSARBETET?

Vi är en stor förening med 81 fastigheter vilket medför mycket jobb. Att föreningen är välmående och fungerar bra ligger ju i allas vårt intresse, så vi ser gärna att fler kan hjälpa till. Även om man inte har tid eller möjlighet att sitta i styrelsen finns det många uppgifter att hjälpa till med. Vi är säkra på att det finns massor med kunskap, kompetens och vilja ibland oss. Så hör av er!

TRÄFFA STYRELSEN

Nästa tillfälle att träffa styrelsen är tisdagen den 28 november kl 18:30 i föreningslokalen.

Välkomna!

Varma hösthälsningar
Styrelsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.