Boendeinformation – December

NYA BEHÅLLARE FÖR MATAVFALL

Det har under veckan placerats ut nya behållare för matavfall i vårt område. De är för närvarande placerade vid nedre garaget. Detta möjliggör att vi nu kan sortera ut matavfall.

Matavfallspåsarna kommer sedan att finnas i miljöstugan och hämtas vid behov. Det är viktigt att man använder avsedda påsar då de är tillverkade för just matavfall. Plastpåsar förstör framställningen av biogas och biogödsel och får alltså INTE användas.

Så vad kan man sortera som matavfall?

Regeln är enkel: I matavfallet läggs skal och rester som klassas som mat. Allt annat läggs i den vanliga soppåsen eller läggs i förpackningsinsamlingen.

Exempel på matavfall:

-Skal och rester av grönsaker och frukt
– Rester av kött, fisk och skaldjur
– Pasta, ris
– Rester av bröd, äggskal
– Teblad, kaffesump. Filter och tepåsar kan också läggas i matavfallet så väl som mindre mängd ofärgat hushållspapper.

Exempel på saker som INTE kan läggas i matavfallspåsen:

– Blöjor/bindor, tvättlappar, bomullstussar
– Damm
– Glasspinnar, ätpinnar
– Jord, krukväxter, snittblommor, trädgårdsavfall
– Kattsand, djurströ
– Snus, aska
– Stearinljus
-Vinkorkar, kapsyler

Som bilaga till denna boendeinformation delas en informationsbroschyr från Stockholm Vatten och Avfall ut till samtliga hushåll. Vänligen läs igenom denna för att ta del av informationen och säkerställa att vi alla hanterar sortering av vårt matavfall korrekt. Vill man läsa mer om återvinning går det bra att besöka www.stockholmvattenochavfall.se/matavfall

MILJÖSTUGAN

Och när vi ändå pratar om återvinning vill styrelsen passa på att påminna om att det INTE är tillåtet att lämna tex vitvaror eller miljöfarligt avfall såsom färgburkar i miljöstugan! Det innebär en extra ekonomisk belastning för föreningen varje gång detta sker vilken kan resultera i att avgiften måste höjas.
Vänligen respektera även vilken typ av avfall som ska placeras i respektive behållare. Det finns tydliga bilder och instruktioner ovanför varje behållare.

GARAGEPORTEN

Under en period har det varit problem med garageporten vid nedre garaget. Styrelsen kan nu meddela att problemet är åtgärdat genom byte av portmotor. För att undvika onödigt slitage uppmanas alla gående att använda dörren istället för stora garageporten vid in/utpassage från garaget. Tack.

Med detta vill vi tacka för i år och önska samtliga boende en riktigt

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR

Hälsningar Styrelsen

En kommentar till “Boendeinformation – December”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.