BOENDEINFORMATION – Juni 2021

ASFALTSARBETE

Asfalten i vårt område är i behov av reparation för att undvika snubbelrisk pga hål, sprickor och rötter.  Den 14/6 startar Björn Entreprenad arbetet med att reparera de trasiga delarna av asfalten på området. Arbetet kommer pågå under en veckas tid.

TAKARBETE

Kompletterande takarbete (åtgärder av besiktningsanmärkningar, målning av plåt, rengöring av takrännor) kommer att utföras på området under resten av juni månad.

VÅR BOENDEMILJÖ – ETT GEMENSAMT ANSVAR

För ökad trivsel och standard har vi alla ett gemensamt ansvar för att hålla rent och snyggt i vårt område. Det gäller både den egna trädgården och gemensamma områden utomhus samt tvättstuga och miljöstuga Vänligen notera och respektera följande uppmaningar:

Miljöstugan:

Det är INTE tillåtet att lämna tex vitvaror eller miljöfarligt avfall såsom färgburkar i miljöstugan! Det innebär en extra ekonomisk belastning för föreningen varje gång detta sker vilken kan resultera i att avgiften måste höjas.
Vänligen respektera även vilken typ av avfall som ska placeras i respektive behållare. Det finns tydliga bilder och instruktioner ovanför varje behållare.

Matavfall:

Matavfallspåsarna är kostnadsfria och finns i miljöstugan och hämtas vid behov. Det är viktigt att man använder avsedda påsar då de är tillverkade för just matavfall. Plastpåsar förstör framställningen av biogas och biogödsel och får alltså INTE användas. Vill man läsa mer om återvinning och vad som kan återvinnas som matavfall går det bra att besöka www.stockholmvattenochavfall.se/matavfall

Om behållarna är fulla ber vi er vänligen att slänga ert matavfall i det vanliga sopnedkastet för att undvika att fåglar eller råttor sprider sopor. Av samma anledning är det mycket viktigt att kasta sopor i behållarna direkt och inte bara ställa ut soppåsen utanför dörren. TACK!

Skräp ute:

Lämna heller inte kartonger eller annat skräp ute vid hushållsavfallsbehållarna. Detsamma gäller sly och övrigt trädgårdsavfall. Det ska lämnas i miljöstugan eller transporteras till närmaste återvinningsstation. Om vi inte hjälps åt att hålla rent i vårt område ser det inte bara illa ut, det kan även dra till sig skadedjur såsom råttor.

GARAGEPORTEN

För att undvika onödigt slitage på våra garageportar uppmanas alla gående att använda dörren istället för den stora garageporten vid in/utpassage från garaget.

Tack för ert samarbete!

Nästa tillfälle att träffa styrelsen är den 22 juni kl 18:30 i föreningslokalen. Välkomna!

Hälsningar Styrelsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.