Boendeinformation – September

ELEKTRONISK UTRUSTNING I FÖRRÅDEN

Styrelsen vill med denna information betona att det INTE är tillåtet att koppla in kyl/frys eller liknande elektronisk utrustning inne i förråden. Detta belastar inte bara föreningens ekonomi utan utgör även en stor brandrisk. Vi har alla ett gemensamt moraliskt ansvar för vår boendemiljö, säkerhet och föreningens ekonomi.

Ni som har tex kyl/frys installerat i ert förråd ber vi omedelbart åtgärda detta. Om vi fortsatt ser att elektronisk utrustning finns inkopplat i förråd kommer el-uttag plockas bort från berörda förråd och den boende debiteras.

VÅR BOENDEMILJÖ – ETT GEMENSAMT ANSVAR

Det tål att upprepas att vi alla har ett gemensamt ansvar för att hålla rent och snyggt i vårt område. Det gäller både den egna trädgården och gemensamma områden utomhus samt tvättstuga och miljöstuga. Vänligen notera och respektera följande uppmaningar:

Miljöstugan: Det är INTE tillåtet att lämna tex vitvaror eller miljöfarligt avfall såsom färgburkar i miljöstugan! Det innebär en extra ekonomisk belastning för föreningen varje gång detta sker vilken kan resultera i att avgiften måste höjas.
Vänligen respektera även vilken typ av avfall som ska placeras i respektive behållare. Det finns tydliga bilder och instruktioner ovanför varje behållare.

Matavfall: Matavfallspåsarna är kostnadsfria och finns i miljöstugan och hämtas vid behov. Det är viktigt att man använder avsedda påsar då de är tillverkade för just matavfall. Plastpåsar förstör framställningen av biogas och biogödsel och får alltså INTE användas. Vill man läsa mer om återvinning och vad som kan återvinnas som matavfall går det bra att besöka www.stockholmvattenochavfall.se/matavfall

Om behållarna är fulla ber vi er vänligen att slänga ert matavfall i det vanliga sopnedkastet för att undvika att fåglar eller råttor sprider sopor. Av samma anledning är det mycket viktigt att kasta sopor i behållarna direkt och inte bara ställa ut soppåsen utanför dörren. TACK!

Skräp ute: Lämna heller inte kartonger eller annat skräp ute vid hushållsavfallsbehållarna. Detsamma gäller sly och övrigt trädgårdsavfall. Det ska lämnas i miljöstugan eller transporteras till närmaste återvinningsstation. Om vi inte hjälps åt att hålla rent i vårt område ser det inte bara illa ut, det kan även dra till sig skadedjur såsom råttor. 

Fallfrukt: Nu är det höst och övermogen frukt faller ner på marken. Vänligen plocka upp er fallfrukt så vi kan hålla rent på gångvägarna och undvika halkolyckor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.